ΤΡΟΠΟΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ TATOYAZ ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗΣ/LASER – Dr KARALEXIS

Description

Description


ΤΡΟΠΟΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ TATOYAZ ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗΣ/LASER
Απόστολος Καραλέξης

Η Δερμοαπόξεση (Dermabrasion) γίνεται αφού πρώτα προηγηθεί τοπική αναισθησία στην περιοχή του τατουάζ, η οποία δεν πονά σχεδόν καθόλου. Έπειτα με τη χρήση του Dermabrasion που είναι ένα ειδικό περιστροφικό ιατρικό μηχάνημα αφαιρούνται σταδιακά τμήμα τμήμα και επίπεδο επίπεδο οι στοιβάδες της χρωστικής του τατουάζ που έχουν¨εμποτίσει¨ το δέρμα.

Η όλη επέμβαση δεν πονά καθόλου και διαρκεί από 30-60λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του τατουάζ. Απαιτεί άρτια εκπαίδευση, εμπειρία και δεξιοτεχνία από το μέρος του γιατρού έτσι ώστε να έχουμε τέλεια αποτελέσματα. Το τατουάζ αρχίζει και ¨ξεθωριάζει¨ από την πρώτη κιόλας ημέρα και φεύγει σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες. Τις επόμενες 2 ημέρες κάνουμε αλλαγές χρησιμοποιώντας ένα ειδικό διάλυμα σαν μελάνι το οποίο προσροφά το εναπομείναν χρώμα. Τατουάζ που δεν φεύγουν με τα Λέιζερ μπορούν να αποχρωματιστούν χωρίς πρόβλημα με αυτή την μέθοδο.

Μέσα σε μία μόνο ημέρα και μία μόνο Δερμοαπόξεση είναι συνήθως αρκετή για να ξεμπερδέψουμε οριστικά από το ανεπιθύμητο τατουάζ οποιουδήποτε χρώματος και όσο μεγάλο κι αν είναι.

Τα Λέιζερ (Laser) εκπέμπουν δέσμη φωτός διαφορετικού μήκους κύματος ανάλογα με τον τύπο τους και μπορούν να ¨απορροφήσουν¨ συγκεκριμένα χρώματα.
Το κακό είναι ότι για ένα τατουάζ μπορεί να χρειαστούν 2 ή 3 διαφορετικά Λέιζερ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα τατουάζ συνήθως αποτελείται από πολλά χρώματα. Τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα Λέιζερ για τα τατουάζ είναι το Ruby laser και το Q switch ND Yag.
Η αφαίρεση ενός τατουάζ με Λέιζερ απαιτεί πάντοτε μερικές επαναλήψεις- ανά μήνα περίπου- έως ότου φύγει εντελώς.

Contact

Contact
  • Category
    corporate
  • Location
    No Location